You are hereFeed aggregator / Sources / NRK - Siste nytt

NRK - Siste nytt


Syndicate content NRK logo
Updated: 50 min 42 sec ago

Flere spør etter fastrente

52 min 58 sec ago

Etterspørselen etter fastrentelån fortsatte å øke i fjerde kvartal i fjor, viser en rapport fra Norges Bank. Etter at banken satte opp renta i fjor høst, og varslet flere hevinger, ønsker flere lånekunder å binde renta, skriver Dagens Næringsliv.

Varsler stor abortprotest 8. mars

1 hour 1 min ago

Rødt-leder Bjørnar Moxnes varsler «Norges største protesttog» mot KrF-nestleder Kjell Inge Ropstad på kvinnedagen 8. mars. Advarselen kom etter at KrF fikk gjennomslag for å fjerne muligheten for fosterreduksjon i abortloven.

Trump nekter Pelosi å låne fly

1 hour 54 min ago

USAs president Donald Trump nekter å låne ut militærfly til demokraten Nancy Pelosi som torsdag skulle reist sammen med en Kongress-delegasjon til Belgia og Afghanistan. – Men jeg kan ikke nekte deg å bruke rutefly, skriver presidenten..

Ber Kongo underkjenne valgresultat

2 hours 22 min ago

Den afrikanske union AU ber Kongo underkjenne resultatet av presidentvalget sist uke på grunn av det de kaller alvorlig tvil om resultatet er riktig. AU vil sende en delegasjon til Kongo for å løse valgkrisen og bidra til at uroen i landet ikke eskalerer ytterligere.

Abortklinikk i Texas fratas støtte

2 hours 28 min ago

En føderal domstol i USA har bestemt at delstaten Texas kan NEKTE familieplanleggingsklinikker å delta i den offentlige finansieringsordningen Medicaid. En lavere domstol har tildigere avgjort at Texas ikke kan nekte, melder nyhetsbyrået AP.

Trump vil utvide USAs rakettforsvar

3 hours 5 min ago

President Donald Trump planlegger en utvidelse av USAs rakettforsvar for å håndtere nye våpensystemer i Nord-Korea, Russland, Kina og andre land. Trump og landets militære toppledere presenterte det nye initiativet i Pentagon torsdag.

Trump avlyser Davos-delegasjon

3 hours 8 min ago

President Donald Trump avlyser den amerikanske delegasjonens tur til Verdens økonomiske forums møte i Davos i Sveits. Han sier landets tjenestemenn må håndtere stengningen av statsapparatet. Trump har også avlyst sin egen reise.

Fire Audi-ingeniører tiltalt i USA

3 hours 10 min ago

En føderal storjury i USA har tatt ut tiltale mot fire tyske ingeniørledere i Audi som skal ha jukset med utslippstester for dieselbiler. Storjuryen i Detroit har tiltalt dem for bedrageri, sammensvergelse og brudd på loven Clean Air Act.

Slik vil regjeringa endre abortlova

3 hours 33 min ago

Kjell Ingolf Ropstad lovet KrF en historisk mulighet til å endre abortlova om de gikk inn i Erna Solbergs regjering. Men partiet tapte slaget om det de har kalt «sorteringsparagrafen».

SV mot alle endringer i abortloven

3 hours 49 min ago

SV-leder Audun Lysbakken sier hans parti vil gå imot alle inskrenkninger i abortloven. Han sier hele abortdebatten er etisk betenkelig, og at Kjell Ingolf Ropstad har lurt sitt parti inn i regjering.

Kaski opprørt over Ropstad-utsagn

4 hours 9 min ago

SVs Kari Elisabeth Kaski er opprørt etter å ha hørt KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad si at en kvinne som kan klare å bære fram et barn, også kan klare to. Han sa dette for å begrunne hvorfor partiet vil forby tvillingaborter.

Statsansatte i kø for gratis mat

4 hours 29 min ago

Rundt 800.000 amerikanere får ikke utbetalt lønn på grunn av historiens lengste stenging av statsapparatet. Mens politikerne krangler om penger til Mexico-muren, står statsansatte i kø for å få gratis mat.

Framgang for menneskeretter

4 hours 32 min ago

Økt kamp mot autoritære ledere og overgrep er den viktigste nyheten fra 2018, sier leder av Human Rights Watch, Kenneth Roth. Han mener forsvaret av menneskerettigheter, demokrati og rettsstaten er styrket.

10 drept etter bombeangrep i Bogota

4 hours 38 min ago

Minst 10 ble drept og 65 såret i et bilbombeangrep mot det tungt bevoktede politiakademiet i Bogota i Colombia. Bomben besto av 80 kilo sprengstoff lastet i en Nissan pickup. Ingen gruppe har tatt på seg ansvar for angrepet.

KrF-ere melder seg ut i protest

4 hours 40 min ago

Seks KrF-medlemmer i Rogaland og et i Trøndelag melder seg ut etter at partiet går i regjering. Rogalands-medlemmene henviser til at å sitte i regjering «med ytre høyrefløy gjør noe med KrFs sjel». To andre KrF-ere fra Hordaland tar ikke gjenvalg.

Kritisk etter voldshendelse i Oslo

4 hours 44 min ago

En mann i 30-årene er fraktet til sykehus med kritiske skader etter det som kan være knivstikking torsdag kveld. Politiet jakter en eller flere gjerningspersoner. Det bekrefter operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Prins Philip (97) kolliderte

4 hours 45 min ago

To kvinner ble lettere skadet da dronning Elizabeths mann, prins Phillip (97), var involvert i en trafikkulykke nær Sandringham i England. Prinsen kom unna ulykken uten skader, men bilen ble totalvrak.

Ropstad: – Bør klare å bære to barn

Fri, 01/18/2019 - 00:59

KrF-nestleder Kjell Inge Ropstad mener kvinner som bærer fram ett barn, bør klare å bære fram to. Det sa han under partilederdebatten på NRK torsdag kveld.

Hareide: – Har blandede følelser

Fri, 01/18/2019 - 00:57

Knut Arild Hareide sier det var med blandede følelser at han trekker seg som partileder i Kristelig Folkeparti. På Facebook sier Hareide at det er enklere når han vet at han gjorde det han mente var best for partiet og landet.

Krever norskkunnskaper

Fri, 01/18/2019 - 00:42

Ansatte i helsesektoren og i barnehagene må ha tilfredsstillende norskkunnskaper, krever den nye regjeringen. – Kommunene må som arbeidsgiver sikre at ansatte har nødvendig språkkunnskap for å ivareta sine oppgaver, heter det i regjeringsplattformen.