You are hereFeed aggregator / Sources / NRK - Siste nytt

NRK - Siste nytt


Syndicate content NRK logo
Updated: 45 min 48 sec ago

Eksplosjon i Kabul

1 hour 16 min ago

Flere mennesker skal være drept eller såret i en kraftig eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul. Det opplyser myndighetene i landet. Seinest onsdag ble over 30 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i byen.

Kurdere forlater Sinjar

1 hour 18 min ago

Den kurdiske KCK-militsen vil trekke seg ut av Sinjar-området i Irak, etter trusler om militær intervensjon fra Tyrkia. Sinjar er i hovedsak befolket av den religiøse yazidi-minoriteten, og området ble i 2014 erobret av IS, før kurderne overtok.

Livstids fengsel for T-bane-bomber

1 hour 30 min ago

En 18 år gammel irakisk asylsøker er dømt til fengsel på livstid for å ha detonert en sprengladning i Londons T-banesystem i september i fjor. Ingen ble drept, men 30 personer ble såret da sprengladningen gikk av i en T-banevogn i morgenrushet.

Sanksjoner mot iranske hackere

1 hour 42 min ago

USA innfører sanksjoner mot ti iranere som skal ha forsøkt å hacke seg inn i databaser ved universiteter, statlige institusjoner og private selskaper i USA. De skal ha vært tilknyttet Mabna Institute og jobbet på oppdrag fra revolusjonsgarden i Iran.

Mann funnet død i Bergen

2 hours 17 sec ago

Politiet har sett i gong etterforsking etter at ein mann vart funnen død i Fyllingsdalen i dag tidleg. Ein mann er arrestert etter hendinga, sikta for kroppskrenking. Politiet er ikkje sikre på om mannen kan knytast til dødsfallet.

– Handlet trolig alene

2 hours 4 min ago

Mannen som drepte minst to personer og såret 17 i Sør-Frankrike handlet trolig alene, sier innenriksminister Gerard Collomb. Ifølge franske medier dreier det seg om en 26 åring av marokkansk bakgrunn, som var bosatt i byen Carcassonne.

Bedre rettigheter ved pakkereiser

2 hours 19 min ago

En ny lov om pakkereiser skal gi bedre rettigheter for de reisende. Den nye loven skal gjelde uansett om vi kjøper en pakke gjennom en reisearrangør, eller om vi selv setter sammen en reise, sier forbrukerminister Linda Hofstad Helleland, til NTB.

– Gjerningsmann skutt

3 hours 2 min ago

Gisseltakeren i byen Trebes Frankrike skal være skutt etter at politiet stormet bygningen, og ifølge Reuters skal han være død. I alt skal tre mennesker være drept og to såret i tre ulike angrep, opplyser sikkerhetstjenesten til AFP.

– Er et terrorangrep

3 hours 3 min ago

Frankrikes statsminister Edouard Philippe bekrefter at det trolig dreier seg om et terrorangrep i Trebes. – All informasjonen vi har peker mot et terrorangrep, sier han. Fransk påtalemyndighet opplyser at gjerningsmannen hevder å tilhøre IS.

Tre døde i Frankrike

3 hours 6 min ago

Tre mennesker er døde og to såret i tre ulike angrep i Frankrike. Det opplyser sikkerhetstjenesten til AFP. Det er uklart hvor mange av ofrene som ble drept i gisselaksjonen på et supermarked i byen Trebes.

Person skoten i armen på skytebane

3 hours 19 min ago

Ein person vart frakta til sjukehus med skotskadar i ein arm etter eit vådeskot på Luftforsvarets skytebane på Rygge, skriv VG. Politiet har sett i gang etterforsking av saka.

Tjener mer på strømmet musikk

3 hours 23 min ago

Inntektene for musikkindustrien i USA vokste med 16 prosent i fjor til det høyeste nivået på ti år, ifølge det amerikanske bransjeorganet RIIA. To tredeler av gevinsten kommer nå fra strømmet musikk, skriver LA Times.

Siste nytt om skyting i Frankrike

3 hours 46 min ago

Fransk politi bekrefter at to er drept og et titalls personer er såret på et supermarked. Mannen som har drept to personer og tatt et titalls personer som gisler på et kjøpesenter i Frankrike, har bedt om å slippe fri Salah Abdeslam. Det er mannen som var med på terrorangrepet i Paris i 2015.

Dagbladet-redaktør slutter

3 hours 48 min ago

John Arne Markussen (64) varsler at han slutter som Dagbladet-redaktør etter syv år i sjefsstolen. – Jeg er inne i mitt siste år som ansvarlig redaktør for Dagbladet, bekrefter Markussen til DN. Både konsernsjef og styret i Aller er varslet.

Tusener melder seg inn i Frp

3 hours 52 min ago

Fremskrittspartiet opplever en voldsom medlemsvekst etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister. De siste tre dagene har Frp fått 2900 nye medlemmer. Bare det siste døgnet har Fremskrittspartiet fått over 1.200 nye medlemmer, opplyser Frp.

Havila og Hurtigruten får kontrakt

3 hours 55 min ago

Både Havila og Hurtigruten får kystrute-kontrakter, melder NTB. Akkurat nå presenteres resultatet av anbudskonkurransen om kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Zlatan klar for Los Angeles Galaxy

4 hours 5 min ago

I en helsides annonse i Los Angeles Times blir overgangen for Zlatan Ibrahimovic til Los Angeles Galaxy bekreftet. – Kjære Los Angeles, vær så god! skriver Zlatan og blir avbildet i annonsen i sin nye drakt.

Krever løslatelse av terrorist

4 hours 9 min ago

Mannen som har drept to personer og tatt et titalls personer som gisler på et kjøpesenter i Frankrike, har bedt om å slippe fri Salah Abdeslam. Det er mannen som var med på terrorangrepet i Paris i 2015. Det skriver Reuters.

To personer drept

4 hours 13 min ago

Fransk politi bekrefter at to er drept og et titalls personer er såret på et supermarked. Det skirever nyhetsbyrået AP.

VM-søknaden er levert

4 hours 29 min ago

I dag leverte Hafjell og Kvitfjell søknaden om VM i alpint i 2025. Det er Norges Skiforbund som avgjør hvem som blir Norges kandidat. Narvik ønsker også å arrangere det som kan bli det første VM i alpint i Norge.