You are hereFeed aggregator / Sources / NRK - Siste nytt

NRK - Siste nytt


Ofotbanen åpnet igjen

1 hour 27 min ago

Ofotbanen var stengt i mange timer lørdag mellom Narvik og riksgrensen på grunn av en feil i signalanlegget. Først klokka 21.30 ble banen åpnet igjen. Trafikken går nå som normalt, opplyser Bane Nor.

Ingen alvorlig skadd i Finnmark

1 hour 41 min ago

En kvinne er innlagt på sykehus med lettere skader etter en møteulykke i Øksfjord i Loppa i Finnmark lørdag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, slik det tidligere ble meldt, skriver NTB.

– Verste angrep siden Franco-tiden

2 hours 13 min ago

Catalonias president Carles Puigdemont sier lørdag at den spanske regjeringens handlinger de siste dagene er de verste angrepene mot Catalonia siden Franco-tiden, melder Reuters. Det katalanske parlamentet skal nå samles for å diskutere situasjonen.

Oligark-datter fengslet i Ukraina

2 hours 27 min ago

Aljona Zaitseva, den 20 år gamle datteren til olje-oligarken Vasily Zaitsev, ble fredag varetektsfengslet i 60 dager. Zaitseva kjørte på og drepte seks mennesker i byen Kharkiv. Flere andre ble skadd, melder russiske medier.

WHO i tenkeboksen om Mugabe

2 hours 36 min ago

Lederen for Verdens helseorganisasjon, Tedros A. Ghebreyesus sier lørdag han vil revurdere avgjørelsen om å utnevne Zimbabwes president Robert Mugabe til ambassadør for organisasjonen. Utnevnelsen har fått hard kritikk fra flere hold, skriver AFP.

Leter etter person ved Stemshesten

2 hours 40 min ago

Et Sea King redningshelikopter rykket lørdag kveld ut til fjellet Stemshesten i Møre og Romsdal, etter observasjoner av en person i fjellsiden. Politiet sier en person er observert på vei ned fra fjellet, men vedkommende er ikke funnet.

Catalonia: – Dette er et kupp

3 hours 27 min ago

De spanske myndighetens avgjørelse om å oppløse Catalonias regjering er «et kupp», sier parlamentspresident Carme Forcadell i en tale lørdag kveld, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Forcadell sier kampen for uavhengighet vil fortsette.

Tre skadd i møteulykke i Finnmark

3 hours 32 min ago

Tre personer er skadd i en ulykke i Øksfjord i Loppa kommune i Finnmark lørdag ettermiddag, én av dem alvorlig. To av de skadde er brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge. En mann i 60-årene er siktet for ruskjøring etter hendelsen.

Ingen pågrepet etter pizzaran

3 hours 34 min ago

Ved 19-tiden lørdag kveld er fortsatt ingen pågrepet etter at en pizzarestaurant ble ranet i Oslo. Det opplyser politiet til NTB. Gjerningsmannen truet til seg tilgang til en safe, og stakk av i en av restaurantens biler 20 minutter før politiet kom.

NOAH: Over 4000 i pelsprotest

3 hours 43 min ago

Organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter opplyser til TV 2 at så mange som 4200 personer deltok i lørdagens demontrasjon mot pelsdyrhold i Oslo. I tillegg skal flere hundre ha deltatt i demonstrasjoner i andre norske byer, ifølge NOAH.

Seks av ti vurderer røykeslutt

3 hours 46 min ago

Seks av ti personer som røyker hver dag vurderer å slutte, ifølge en ny undersøkelse fra Helsedirektoratet. Undersøkelsen viser også at 80 prosent av de som røyker daglig allerede har forsøkt å slutte en eller flere ganger.

Trump: Nærmer seg slutten for IS

3 hours 49 min ago

Donald Trump mener gjenerobringen av Raqqa fra Den islamske staten er et «kritisk gjennombrudd» i den verdensomspennende kampen mot terrorgruppa. I en uttalelse sier Trump at det nå er «innen rekkevidde» å endelig få beseiret gruppa, melder AP.

Catalonia-president holder tale

4 hours 16 min ago

Carles Puigdemont, president i det høyeste politiske organ i Catalonia, skal lørdag klokken ni holde en tale i Barcelona. Den spanske regjeringen meddelte lørdag at de vil har oppløst den regionale regjeringen i Catalonia.

Politiet: 450.000 i Barcelona-demo

4 hours 35 min ago

Politiet opplyser at så mange som 450.000 mennesker skal ha deltatt i demonstrasjonene for katalansk uavhengighet i Barcelona lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Tre døde i jordskred i Malaysia

4 hours 38 min ago

To indonesere og en myanmarer er bekreftet døde etter et jordskred på en byggeplass utenfor byen George Town i Myanmar lørdag. Elleve andre arbeidere er savnet etter skredet, ifølge Sky News.

Mann rispet med kniv i Trondheim

4 hours 48 min ago

Politiet leter etter en mistenkt gjerningsmann i Trondheim, etter at en mann ble rispet i hånden med kniv på Lademoen. Noe senere skal også en vekter ha blitt truet med kniv på et kjøpesenter på Lade. Det er usikkert om samme person står bak.

Populist mot seier i Tsjekkia

4 hours 57 min ago

Foreløpige resultater gir Andrej Babis og hans protestparti ANO en oppslutning på over 30 prosent i Tsjekkia. Over 90 prosent av stemmene er nå talt opp. Det går dermed mot valgseier for den omstridte populisten, melder NTB.

Fakkeltog mot pels i flere byer

5 hours 1 min ago

I en lang rekke byer arrangeres det lørdag kveld fakkeltog mot pelsdyrhold. I Oslo går toget fra Youngstorget til Stortinget, hvor det blir holdt appeller. Flere hundre hadde møtt opp før togstart ved 17-tiden lørdag, skriver NTB.

Mislykket anslag mot islamister

5 hours 6 min ago

Egyptiske tjenestemenn sier til AP at et mislykket angrep mot militante islamister sørvest for Kairo er årsaken til at 54 politifolk og soldater ble drept fredag. Styrken skal ha blitt møtt med rakettdrevne granater og gikk tom for ammunisjon.

Ofotbanen stengt av signalfeil

5 hours 47 min ago

Deler Ofotbanen, som går mellom Narvik og den svenske grensen, er stengt for trafikk på grunn av en feil i signalanlegget, melder Bane Nor, som ikke vet hvor lang tid det tar å rette feilen. Ofotbanen frakter mest gods, men har også persontog.