You are hereFeed aggregator

Feed aggregator


Venstres behovprøving kan gi familier en smell på 100.000 hvis inntekten går opp

Aftenposten Nettutgaven - Oslo - Mon, 08/22/2022 - 23:00

Får Venstre gjennomslag for behovsprøving av AKS, barnehage og barnetrygd kan det medføre et tap på nærmere 100.000 kroner, om man får jobb og økt inntekt.

Har startet gassproduksjon

NRK - Siste nytt - 1 hour 40 min ago

Equinor har nå startet gassproduksjonen fra Aasta Hansten-feltet i Norskehavet, og den første gassen går i dag ut i markedet. Equinor mener denne utbyggingen kan åpne opp en ny region på norsk sokkel for gasseksport til Europa.

Brannvesenet går inn i T-banetunell

NRK - Siste nytt - 1 hour 43 min ago

Brannvesenet er sendt inn i T-banetunellen ved Helsfyr i Oslo etter brannen i natt. Den skal ha starta i ei sveisevogn i forbindelse med planlagt arbeid i tunellen. T-bana er innstilt mellom Tøyen og Brynseng.

Testar for kromosomfeil i utlandet

NRK - Siste nytt - 2 hours 17 min ago

Kvart år reiser fleire hundre gravide norske kvinner til utlandet for å ta ei blodprøve som kan avdekke kromosomfeil på fosteret dei ber. Denne månaden blei testen tilgjengeleg i Noreg, men berre for kvinner over 38 år.

Amnesty: 3600 drept i beitekonflikt

NRK - Siste nytt - 3 hours 5 min ago

Siden 2016 har over 3600 personer blitt drept i en eskalerende konflikt mellom bønder og gjetere i Nigeria, ifølge Amnesty International. – Konflikten handler mer om tilgang til beite enn spenninger mellom muslimer og kristne i ulike etniske grupper.

Filippinene vant Miss Universe

NRK - Siste nytt - 3 hours 7 min ago

Catriona Gray (24) fra Filippinene ble mandag kronet som Miss Universe i Bangkok foran kvinner fra 93 land. Gray er TV-vert, musiker og modell. Hennes kampsaker er bedre sosiale kår for personer med aids. Hun underviser barn i slummen i Manila.

Ny eksplosjon i Malmø

NRK - Siste nytt - 3 hours 9 min ago

En ny sprengladning har eksplodert i Malmø, en drøy uke etter at en 18-åring fikk livstruende skader i en eksplosjon i den svenske byen. Den fant sted ved et trappehus. Vinduer er blåst ut og dører er skadd. Det er ikke meldt om personskader.

Gassflaske har eksplodert i brann

NRK - Siste nytt - 5 hours 4 min ago

Ein eller fleire gassflasker har eksplodert i den kraftige brannen i ein t-banetunnel i Oslo. Det er ikkje meld om nokon personskadar som følge av dette, men det har vore eit høgt smell. Situasjonen er framleis uavklart, melder politiet på Twitter.

Brann i sveisevogn i t-banetunnel

NRK - Siste nytt - 5 hours 16 min ago

Det brenn i ei sveisevogn med propan- og acetylenflasker i t-banetunnelen mellom Helsfyr og Ensjø i Oslo. Ingen personar er skadd og arbeidarar har redda seg ut. Det kjem røyk ut på Helsfyr-sida. Politiet ber bebuarar i området om å lukke vindauge.

Beskjeden opning for børsane i Asia

NRK - Siste nytt - 5 hours 37 min ago

Asia-børsane opna beskjedent måndag, dagen før den amerikanske sentralbanken held eit møte som kan få store utslag for aksjemarknaden, eit møte asiatiske marknaden følgjer nøye med på. Investorar håper møtet kan gi innblikk i renteutviklinga i 2019.

400 hundar drepne av ulv sidan 1995

NRK - Siste nytt - 5 hours 44 min ago

Dei siste 23 åra er det registrert 617 ulveåtak mot hundar i Skandinavia. Til saman 400 hundar er drepne. Åtte av ti blei brukt til elgjakt eller harejakt, skriv Nationen og viser til en rapport fra Norsk institutt for naturforskning (Nina).

Tusen heidra offera i Strasbourg

NRK - Siste nytt - 5 hours 48 min ago

Torget i terrorramma Strasbourg var søndag kveld fylt med menneske som ønska å heidre offera som blei drepne. Seremonien varte i rundt ein time. Totalt fem er døde av skotskadane dei fekk i åtaket, medan elleve personar vart såra.

Avsluttar leiteaksjon på Radøy

NRK - Siste nytt - 6 hours 19 min ago

Den omfattande leiteaksjonen på Radøy i Nordhordland er avslutta utan resultat. Mannskap frå politiet, Norsk luftambulanse, Norske redningshunder, Røde kors og brannvesenet har søkt både på sjø og land, skriv Vest politidistrikt på Twitter.

Reuters: Italia med budsjettforslag

NRK - Siste nytt - 6 hours 26 min ago

Italias statsminister og koalisjonsregjeringas leiarar er samde om forslag til eit nytt statsbudsjett som dei håper vil tilfredsstille EUs krav og redde Italia frå bøter og andre straffesanksjonar, skriv Reuters.

Nord-Korea ut mot USAs sanksjonar

NRK - Siste nytt - 6 hours 38 min ago

Nord-Korea seier at dei amerikanske sanksjonane mot tre nordkoreanske embetsmenn kan blokkere vegen mot ei atomnedrusting på Koreahalvøya for alltid. Sanksjonspolitikk og press vil vere eit storslått feilgrep, heiter det i fråsegna.