You are hereFeed aggregator / Sources / NRK - Siste nytt

NRK - Siste nytt


Politiet leter etter Kim Walls klær

38 min 25 sec ago

Dansk politi leter etter Kim Walls klær for å få hjelp til å oppklare hvordan den svenske journalisten døde. Politiet søker etter en oransje bluse, et svart-hvit blomstrete skjørt og hvite sko, opplyser etterforskningsleder Jens Møller.

1000 døde etter flommer i Sør-Asia

1 hour 26 min ago

Over 1000 mennesker har mistet livet i flommene forårsaket av monsunen i India, Nepal og Bangladesh, melder lokale myndigheter. Over 20 millioner mennesker er rammet av oversvømmelsene og 450.000 bor i midlertidige, offentlige tilfluktsrom.

Åtte savnet etter skred i Sveits

1 hour 35 min ago

Åtte personer er meldt savnet etter et skred i nærheten av Bondo sør i Sveits onsdag, opplyser politiet ifølge AFP. Myndighetene har satt inn helikopter i søket etter de savnede, som er fra Sveits, Tyskland og Østerrike.

-Personvern er en menneskerettighet

1 hour 42 min ago

Indisk høyesterett fastslår at personvern er en grunnleggende rettighet. Kjennelsen kommer etter at en rekke personer har klaget over regjeringens plan om å gjøre biometriske ID-kort obligatoriske for å få utbetalt trygd og andre sosiale stønader.

Over 320.000 uføre i Norge

1 hour 50 min ago

I juni i år var det i alt 321.800 mottakere av uføretrygd i Norge, skriver NTB. Det utgjør en andel på 9,6 prosent av befolkningen i alderen 18 til 67 år, en økning på 0,1 prosent fra forrige kvartal. Østfold har høyest andel uføre med 13, 8 pst.

Madsens første ord til politiet

2 hours 1 min ago

Ubåteier Peter Madsen virket uanfektet da han svarte på spørsmål fra politiet om den svenske journalisten Kim Wall, etter å ha blitt reddet opp fra sin synkende ubåt, skriver Ekstra Bladet. Madsen sa blant annet at han ikke husket etternavnet hennes.

WSJ: Får instrukser om transforbud

2 hours 11 min ago

Wall Street Journal skriver at Pentagon i løpet av få dager vil få oversendt instrukser fra Det hvite hus om hvordan forbudet mot transpersoner i militæret skal håndheves. Ifølge avisa skal instruksene tre i kraft innen seks måneder.

Over 225.000 har forhåndsstemt

2 hours 59 min ago

To uker etter at forhåndsstemmingen startet, har 225.677 nordmenn benyttet muligheten, melder NTB. I 2013 ble rundt 855.000 stemmer avlagt på forhånd.

Demonstranter krever stengt grense

3 hours 11 min ago

Finske demonstranter vil kreve at grensene stenges etter knivangrepet i Åbo. To demonstrasjoner er varslet i Helsingfors lørdag. Over 1000 mennesker har varslet at de vil delta. To kvinner ble drept og åtte såret i angrepet fredag forrige uke.

Bil kjørte på demonstranter i USA

3 hours 20 min ago

Tre personer ble skadd da en bil kjørte inn en folkemengde i St. Louis i Missouri natt til torsdag. Demonstrantene protesterte mot drapet på en 30 år gammel transperson som ble skutt av politiet, melder Huffington Post.

Qatar sender ambassadør til Iran

3 hours 21 min ago

Qatar trosser kravene fra Saudi-Arabia og en rekke naboland og gjenoppretter fullstendige diplomatiske bånd til Iran, ifølge myndighetene. Saudi-Arabia innførte en blokade mot Qatar etter påstander om støtte til ekstremister og nære bånd til Iran.

Kraftig vekst i norsk økonomi

3 hours 27 min ago

Bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge økte med 0,7 prosent i andre kvartal, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Tallet er samme vekst som kvartalet før. Oppgangen følger to og et halvt år med svak vekst.

10.-klassinger får bedre karakterer

3 hours 31 min ago

Årets avgangselever har i snitt 0,6 poeng mer enn i 2015, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Elevkullet som gikk ut av grunnskolen i vår, fikk i snitt 41,4 grunnskolepoeng. Økningen fra i fjor er på 0,2 poeng.

Ny pågripelse i Nederland

3 hours 45 min ago

Nederlandsk politi har arrestert ytterligere en mann sør i landet i forbindelse med den mulige terrortrusselen i Rotterdam natt til torsdag, melder kringkasteren NOS.

Brukte 40 minutter på å hjelpe

3 hours 52 min ago

Politiet i Namsos brukte 40 minutter på å hjelpe en kvinne som kjempet for å komme seg unna samboeren sin i juli. Hendelsen skjedde 500 meter fra politikontoret.

90 saker etterforskes i Tysfjord

4 hours 38 min ago

Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen av de mange overgrepssakene i Tysfjord i Nordland før jul. 90 saker er fortsatt under etterforskning. Rundt 40 saker er henlagt, skriver Avisa Nordland.

Venstrevelgerne velger Ap foran Frp

5 hours 2 min ago

Venstre er på kollisjonskurs med egne velgere når de heller vil ha Frp enn Ap i regjering. Venstrevelgerne i Norsk medborgerpanel misliker Frp enda mer nå enn i 2013.

Ber Gilani trekke seg

5 hours 11 min ago

Miljøpartiets gruppeleder i Drammen, Ståle Sørensen, mener Yousuf Gilani bør trekke seg fra varaordførervervet umiddelbart etter siktelsen for ID-tyveri, ifølge Drammens Tidende. Politiet mener Gilani har sendt epost i en annens navn.

Israel raserte palestinsk skole

5 hours 17 min ago

En barneskole og en barnehage på Vestbredden har blitt ødelagt av israelske soldater, ifølge Flyktninghjelpen. Israel truer med å rive eller legge ned rundt 55 skoler på Vestbredden som ikke bruker israelsk læreplan.

22-åring sakna i over eitt døgn

5 hours 20 min ago

Politiet, Røde Kors og Norske Redningshundar har starta søk etter sakna 22-åring i Svelgen i Sogn og Fjordane.